Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

12 feb ‘21

Bollenstreek krijgt glasvezel! Hoe nu verder?

Het nieuwe jaar begint kletsnat, grijs en met een lockdown, maar dat weerhoudt ons niet om druk aan het werk te zijn. En we hebben goed nieuws: we gaan starten in de Bollenstreek!

De Bollenstreek krijgt glasvezel!

Wat een mooi nieuws, we hebben afgelopen jaar de vraagbundeling gehaald. Meer dan 60% van de adressen in de Bollenstreek heeft zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting. Nogmaals dank voor uw inzet, enthousiasme en aanmelding!

Hoe nu verder?

We hebben niet stilgezeten de afgelopen periode. De benodigde materialen zijn al besteld. Daarnaast zijn we druk bezig met het selecteren en contracteren van aannemers en het maken van een planning. Ook zijn we in gesprek met serviceproviders hoe we hun signalen naar het gebied kunnen krijgen. Voor onze werkzaamheden en de planning verdelen we de Bollenstreek in vijf subgebieden. Zoals het er nu naar uitziet, zullen we starten met de graafwerkzaamheden in Voorhout.

Schouwen

Om te besluiten waar de aansluiting in uw huis komt, en hoe we deze van de weg naar uw woning kunnen aanleggen, moet de aannemer bij u thuis langskomen. Dit noemen we schouwen. Ook zullen we u uitnodigen voor een online schouwing. Deze kunt u zelf uitvoeren door foto’s van uw huis en tuin te uploaden in een app. Op deze manier krijgen wij al een goed beeld van onze werkzaamheden. U ontvangt later meer informatie over zowel de online als fysieke schouwing.

Tijdsbestek

De hele aanleg in uw gebied zal ongeveer een jaar in beslag nemen. We verwachten dat de eerste woningen al rond de zomer kunnen profiteren van glasvezel.

We zijn druk bezig om de website te updaten. Binnenkort kunt u hier terecht voor alle informatie rondom planning en werkzaamheden. Bovendien staat op deze site elke 6 tot 8 weken een nieuw nieuwsbericht met informatie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons ook via een van deze kanalen.
Facebook: Glasdraad Bollenstreek