Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden juli 2022

De zomervakantie staat voor de deur, maar GlasDraad gaat door. We hebben inmiddels al ruim 190 km aan netwerk in de grond gelegd. Dit betekent dat we al meer dan 95% van het netwerk gerealiseerd hebben. We willen u goed op de hoogte houden van onze vorderingen, daarom geven wij u een update over de stand van zaken per gebied.

Rijnsbrug (RBG-01) en Noordwijk (NDK-01)

In Rijnsbrug en Noordwijk worden momenteel de huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ook kunnen de eerste bewoners als gebruik maken van onze diensten. de serviceproviders die op onze website vermeld staan zijn nu ook beschikbaar op ons netwerk.

Noordwijkerhout (NOJ-01) en Hillegom (HIL-01)

In Noordwijkerhout en Hillegom worden de laatste meters gemaakt met de graafwerkzaamheden. In Noordwijkerhout is er inmiddels ook al een start gemaakt met de eerste huisaansluitingen. Vanaf augustus verwachten we ook dat de huisaansluitingen die gereed zijn te gaan activeren. Om te kunnen activeren, maken de serviceproviders de komende weken onze centrale hiervoor gereed. In Hillegom zullen de huisaansluitingen na de bouwvakantie (week 31-32) plaatsvinden.

Sancta Maria

Op dit moment wachten we nog op de laatste handtekening van de ontwikkelingscombinatie Sancta Maria. Hierop vooruitlopend zijn de schouwwerkzaamheden wel al ingepland.
Na de bouwvakantie (week 31-32) zal hier de aanleg plaatsvinden.

Uitzonderlijke gevallen

We zijn nu in de afrondende fase van het project aangekomen. Er zijn echter nog uitzonderlijke gevallen waar de aanleg (nog) niet gelukt is. Meestal heeft dit te maken met toestemming van private grondeigenaren en/of speciale wensen en eisen bij de uitvoering. In augustus zullen we deze klanten een bericht sturen met de status van hun aansluiting en een aangepaste planning.

De planning

Op de hoofdpagina vind u de planning voor alle gebieden