Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden augustus 2022

In de zomervakantie is er hard doorgewerkt. Er is inmiddels al ruim 200 km aan netwerk in de grond gelegd, wat betekent dat we al meer dan 98% van het netwerk gerealiseerd hebben. Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken per gebied.

Gebieden VOH-01, NDK-01, RBG-01 en NOJ-01

In deze gebieden zijn op een aantal uitzonderingen na de werkzaamheden afgerond. De centrales zijn gereed en alle serviceproviders zijn bezig met activeren. KPN is in NOJ-01 nog de laatste handelingen aan het verrichten zodat ook zij hier kunnen activeren.

Activatie centrales

Een centrale is het hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaan. Op het moment dat wij deze kunnen activeren betekent dit dat de glasvezelkabel in werking wordt gezet en u gebruik kunt maken van onze diensten.

Hillegom (HIL-01)

Momenteel worden hier de laatste meters gemaakt en zijn we begonnen met de huisaansluitingen. Vanaf September verwachten we ook hier te gaan activeren. De serviceproviders zijn druk bezig om de centrale in te richten zodat ook we ook hier kunnen gaan activeren.

Sancta Maria

In ons laatste nieuwsbericht informeerden wij u over de ontwikkelingscombinatie Sancta Maria en dat we in afwachting waren van de laatste handtekeningen.

Inmiddels zijn alle handtekeningen van Sancta Maria binnen en zal na de bouwvakvakantie hier de aanleg plaatsvinden.

Uitzonderlijke gevallen

Op dit moment zijn we in de afrondende fase van het project aangekomen. Er zijn echter nog uitzonderlijke gevallen waar de aanleg (nog) niet gelukt is. Meestal heeft dit verband met toestemming van private grondeigenaren en/of speciale wensen en eisen bij de uitvoering.

In september zullen we deze klanten een bericht sturen met de status van hun aansluiting en een aangepaste planning.

Op de hoofdpagina vind u de planning voor alle gebieden