Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

29 sep ‘20

De inschrijvingen stromen binnen: een toekomst met glasvezel komt steeds dichterbij!

De campagne is op dit moment drie weken aan de gang en de inschrijvingen stromen binnen. Op dit moment heeft al meer dan 16% van de bewoners van de Bollenstreek zichzelf ingeschreven voor glasvezel, en dat is een ontzettend goede tussenstand.

Als bewoner van de Bollenstreek kunt u onze voortgang natuurlijk bekijken op deze website, maar u kunt het succes ook gewoon bekijken bij u in de straat. De ambassadeurs zijn samen met Team GlasDraad voortdurend bezig met het plaatsen van onze oranje vlaggetjes bij iedereen die zich aangemeld heeft voor glasvezel, zo ziet u precies wie er binnenkort een glasvezelaansluiting ontvangt. Het vlaggetje is voor ons erg belangrijk, hoe meer vlaggetjes er in het gebied staan, hoe beter we kunnen werken aan een toekomst met snel en betrouwbaar glasvezel. Hoe eerder u inschrijft, hoe beter! Hebben uw buren nog geen vlaggetje voor de deur? Vraag dan eens of ze ook mee willen doen, zo werken we samen aan een toekomst met gigasnel, betrouwbaar en veilig internet via glasvezel.

Schrijf u nu in voor glasvezel.

Ambassadeurs gezocht!

Wij kunnen niet zonder de inzet van lokale ambassadeurs: bewoners die de buurt door en door kennen en graag hun steentje willen bijdragen aan een succesvolle campagne. Dat kan op allerlei manieren, van verschillende hand- en spandiensten tot het faciliteren van kleinschalige bijeenkomsten. Waar u zich prettig bij voelt. Tot nu toe hebben 35 bewoners zichzelf al aangemeld als ambassadeur, ontzettend bedankt daarvoor! Bent u enthousiast over glasvezel en wilt u ons graag helpen? Meld u dan aan als ambassadeur door een e-mail te sturen naar bollenstreek@glasdraad.nl.

Hoe werkt de aanleg?

Wij krijgen veel vragen over de aanleg van de glasvezelkabel. De vraag die het meest wordt gesteld is: "Hoe zorgen jullie ervoor dat de glasvezelkabel naar ons huis komt, moet dan de hele tuin open gegraven worden?". Het antwoord is heel simpel: nee, in principe niet. Wij zorgen ervoor dat de kabel via een grond gestuurde boring, schieten noemen we dat, naar uw huis wordt gebracht. Wij hoeven de kabel enkel nog op te graven bij de gevel van uw woning.

In sommige gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld als er veel puin op het erf licht. Dan moeten we helaas wel de grond open graven, tenzij we gebruik kunnen maken van een bestaande mantelbuis.

De manier waarop de glasvezelkabel naar uw woning komt, gebeurt altijd in overleg met u. Voordat de aannemer aan de slag gaat bij u in het gebied komt hij langs om de situatie te bekijken. Zo stelt u samen met de aannemer een passend plan op.

Bekijk de video over de aanleg naar uw woning

Vergeet u niet in te schrijven voor een informatieavond!

Een informatieavond is de perfecte manier om alles te weten te komen over de campagne, glasvezel en andere belangrijke informatie. In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat u aanmeldt voor een avond naar keuze. Op die manier kunnen wij garanderen dat er voldoende afstand kan worden gehouden.

De bezoekersaantallen op de avonden liggen tot nu toe erg laag, dat betekent dat we de 1,5 meter afstand ook goed kunnen aanhouden! Meld u dus vooral aan voor een corona-proof informatieavond!

Meld u aan voor een informatieavond.

Bekijkt u de presentatie liever vanuit uw eigen huis? Dat is geen probleem! De meeste avonden zijn ook via een livestream te volgen. Ook hiervoor moet u zichzelf aanmelden via deze website.

Wat kost een glasvezelaansluiting nou écht?

We krijgen veel vragen van bewoners over de specifieke kosten. Hieronder ziet u per gebied hoe de kosten in elkaar zitten. Om erachter te komen of u in het buitengebied of in de kleine kernen en lintbebouwing woont, kunt u onze postcodecheck invullen op de website.

De kosten die u moet betalen om een werkende internetverbinding te hebben via glasvezel zijn opgebouwd uit 2 onderdelen:

  • De vastrechtvergoeding: de vastrechtvergoeding betaalt u aan GlasDraad, de kosten hiervan verschillen per gebied.
  • De abonnementskosten: de abonnementskosten betaalt u aan de provider, de kosten hiervan verschillen per provider. Onze providers kunt u vinden op onze website.
Buiten deze kosten om betaalt u geen extra kosten aan GlasDraad, er zijn dan ook geen verborgen kosten. Daarnaast zijn de vastrechtkosten ook voor alle bewoners van het buitengebied, en voor alle bewoners van de kleine kernen en lintbebouwing gelijk, we maken geen onderscheid tussen bewoners met verschillende providers.

Buitengebied

Als u bewoner bent van het buitengebied kunt u kiezen uit twee opties om de vastrechtvergoeding te betalen, daarnaast betaalt u de abonnementskosten bij de provider:

  • In termijnen: U betaalt eenmalig €100,- en €20,- per maand, na 15 jaar krijgt u de gelegenheid om dit af te kopen voor eenmalig €15,-.
  • Eenmalig: U betaalt eenmalig €2.300,-.

Kleine kernen en lintbebouwing

Als u bewoner bent van de kleine kernen of lintbebouwing kunt u kiezen uit één optie om de vastrechtvergoeding te betalen, daarnaast betaalt u de abonnementskosten bij de provider:

  • Eenmalig: U betaalt eenmalig €200,-. U betaalt geen maandelijks bedrag aan GlasDraad Bollenstreek.

Prijsvragen

De inschrijvingen gaan enorm hard. Zelfs zó hard dat we onze eerste prijs al hebben uitgereikt. Mevrouw Wassenaar uit Noordwijk is de eerste gelukkige winnares, zij deed namelijk de 500ste inschrijving! Geniet van de High Tea en bedankt voor uw inschrijving.


Schrijf u nu in voor glasvezel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons ook via een van deze kanalen.
Facebook: Glasdraad Bollenstreek
Instagram: Glasdraad Bollenstreek